[FFmpeg-trac] #8883(undetermined:new): ffmpeg processing only 5 seconds instead of 140 seconds

FFmpeg trac at avcodec.org
Fri Sep 4 10:36:59 EEST 2020


#8883: ffmpeg processing only 5 seconds instead of 140 seconds
-------------------------------------+-------------------------------------
             Reporter:  rotem        |                     Type:  defect
               Status:  new          |                 Priority:  normal
            Component:               |                  Version:  git-
  undetermined                       |  master
             Keywords:  mp4          |               Blocked By:
             Blocking:               |  Reproduced by developer:  0
Analyzed by developer:  0            |
-------------------------------------+-------------------------------------
 Hi, I'm using the latest snapshot of ffmpeg from
 https://evermeet.cx/ffmpeg/

 When I try to process this video ‚Äčhttps://s3-ap-
 southeast-1.amazonaws.com/filestore.getselect.co/IMG_0029.mp4 using this
 command

 {{{
 ffmpeg -i IMG_0029.mp4 -y newvideo2.mp4

 }}}

 I get this output

 {{{
 ffmpeg version N-98989-g2c0d6ac9ae-tessus  https://evermeet.cx/ffmpeg/
 Copyright (c) 2000-2020 the FFmpeg developers
   built with Apple clang version 11.0.0 (clang-1100.0.33.17)
   configuration: --cc=/usr/bin/clang --prefix=/opt/ffmpeg --extra-
 version=tessus --enable-avisynth --enable-fontconfig --enable-gpl
 --enable-libaom --enable-libass --enable-libbluray --enable-libdav1d
 --enable-libfreetype --enable-libgsm --enable-libmodplug --enable-
 libmp3lame --enable-libmysofa --enable-libopencore-amrnb --enable-
 libopencore-amrwb --enable-libopenh264 --enable-libopenjpeg --enable-
 libopus --enable-librubberband --enable-libshine --enable-libsnappy
 --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame
 --enable-libvidstab --enable-libvmaf --enable-libvo-amrwbenc --enable-
 libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-
 libx264 --enable-libx265 --enable-libxavs --enable-libxvid --enable-
 libzimg --enable-libzmq --enable-libzvbi --enable-version3 --pkg-config-
 flags=--static --disable-ffplay
   libavutil      56. 58.100 / 56. 58.100
   libavcodec     58.104.100 / 58.104.100
   libavformat    58. 53.100 / 58. 53.100
   libavdevice    58. 11.101 / 58. 11.101
   libavfilter     7. 87.100 /  7. 87.100
   libswscale      5.  8.100 /  5.  8.100
   libswresample   3.  8.100 /  3.  8.100
   libpostproc    55.  8.100 / 55.  8.100
 [mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2 @ 0x7ffa23808600] Detected moov in a free or hoov
 atom.
 [mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2 @ 0x7ffa23808600] Found duplicated MOOV Atom.
 Skipped it
 Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from 'IMG_0029.mp4':
   Metadata:
     major_brand     : isom
     minor_version   : 512
     compatible_brands: isomiso2avc1iso6mp41
     encoder         : Lavf56.40.101
   Duration: 00:00:05.38, start: 0.000000, bitrate: 33566 kb/s
     Stream #0:0(und): Video: h264 (Main) (avc1 / 0x31637661), yuv420p,
 854x480 [SAR 812:813 DAR 86681:48780], 1182 kb/s, SAR 30046:30083 DAR
 247:139, 30 fps, 30 tbr, 12k tbn, 60 tbc (default)
     Metadata:
       handler_name    : VideoHandler
     Stream #0:1(und): Audio: aac (LC) (mp4a / 0x6134706D), 48000 Hz,
 stereo, fltp, 130 kb/s (default)
     Metadata:
       handler_name    : SoundHandler
 Stream mapping:
   Stream #0:0 -> #0:0 (h264 (native) -> h264 (libx264))
   Stream #0:1 -> #0:1 (aac (native) -> aac (native))
 Press [q] to stop, [?] for help
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] using SAR=812/813
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3
 SSE4.2 AVX FMA3 BMI2 AVX2
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] profile High, level 3.1, 4:2:0, 8-bit
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] 264 - core 161 r3018 db0d417 - H.264/MPEG-4 AVC
 codec - Copyleft 2003-2020 - http://www.videolan.org/x264.html - options:
 cabac=1 ref=3 deblock=1:0:0 analyse=0x3:0x113 me=hex subme=7 psy=1
 psy_rd=1.00:0.00 mixed_ref=1 me_range=16 chroma_me=1 trellis=1 8x8dct=1
 cqm=0 deadzone=21,11 fast_pskip=1 chroma_qp_offset=-2 threads=15
 lookahead_threads=2 sliced_threads=0 nr=0 decimate=1 interlaced=0
 bluray_compat=0 constrained_intra=0 bframes=3 b_pyramid=2 b_adapt=1
 b_bias=0 direct=1 weightb=1 open_gop=0 weightp=2 keyint=250 keyint_min=25
 scenecut=40 intra_refresh=0 rc_lookahead=40 rc=crf mbtree=1 crf=23.0
 qcomp=0.60 qpmin=0 qpmax=69 qpstep=4 ip_ratio=1.40 aq=1:1.00
 Output #0, mp4, to 'newvideo2.mp4':
   Metadata:
     major_brand     : isom
     minor_version   : 512
     compatible_brands: isomiso2avc1iso6mp41
     encoder         : Lavf58.53.100
     Stream #0:0(und): Video: h264 (libx264) (avc1 / 0x31637661),
 yuv420p(progressive), 854x480 [SAR 30046:30083 DAR 247:139], q=-1--1, 30
 fps, 15360 tbn, 30 tbc (default)
     Metadata:
       handler_name    : VideoHandler
       encoder         : Lavc58.104.100 libx264
     Side data:
       cpb: bitrate max/min/avg: 0/0/0 buffer size: 0 vbv_delay: N/A
     Stream #0:1(und): Audio: aac (LC) (mp4a / 0x6134706D), 48000 Hz,
 stereo, fltp, 128 kb/s (default)
     Metadata:
       handler_name    : SoundHandler
       encoder         : Lavc58.104.100 aac
 frame=  161 fps=0.0 q=-1.0 Lsize=     809kB time=00:00:05.37
 bitrate=1233.3kbits/s speed=8.03x
 video:717kB audio:86kB subtitle:0kB other streams:0kB global headers:0kB
 muxing overhead: 0.862840%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] frame I:3     Avg QP:22.42  size: 18796
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] frame P:73    Avg QP:24.20  size:  6821
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] frame B:85    Avg QP:26.22  size:  2103
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] consecutive B-frames: 20.5% 19.9% 22.4% 37.3%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] mb I  I16..4: 26.2% 29.0% 44.9%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] mb P  I16..4:  6.8% 11.4%  3.6%  P16..4: 37.7%
 12.6%  4.4%  0.0%  0.0%    skip:23.5%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] mb B  I16..4:  0.7%  1.1%  0.3%  B16..8: 33.8%
 5.7%  0.9%  direct: 1.1%  skip:56.4%  L0:56.0% L1:39.8% BI: 4.1%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] 8x8 transform intra:48.8% inter:69.0%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] coded y,uvDC,uvAC intra: 39.4% 41.8% 6.1%
 inter: 10.9% 10.1% 0.0%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] i16 v,h,dc,p: 51% 19% 13% 17%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] i8 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 36% 14% 28%  2%
 5%  8%  3%  2%  2%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 35% 16% 11%  3%
 11% 11%  6%  4%  3%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] i8c dc,h,v,p: 61% 17% 20%  3%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] Weighted P-Frames: Y:1.4% UV:0.0%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] ref P L0: 73.2% 16.0%  8.2%  2.6%  0.1%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] ref B L0: 92.1%  6.8%  1.1%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] ref B L1: 98.0%  2.0%
 [libx264 @ 0x7ffa13023800] kb/s:1092.84
 [aac @ 0x7ffa13025000] Qavg: 1115.011
 }}}

 and the video that is being generated is only 5 seconds long although the
 source video is 140 seconds long.

 Anyone knows why?

--
Ticket URL: <https://trac.ffmpeg.org/ticket/8883>
FFmpeg <https://ffmpeg.org>
FFmpeg issue tracker


More information about the FFmpeg-trac mailing list