[FFmpeg-user] ES info problem

Eugenijus Urbonas eugenijusu at balticom.eu
Fri Oct 14 17:33:50 EEST 2016


Hello!

I am trying to generate still image with silent audio-track to push it 
to the DVB network. MPEG-ts stream is generating with this command:

~/bin/ffmpeg -loop 1 -i ~/image-mpeg4.jpg -f lavfi -i anullsrc -map 0:v -map 1:a -c:a mp2 -b:a 128k -c:v libx264 -preset medium -profile:v baseline -level 3.0 -tune stillimage -pix_fmt yuv420p -s 720x576 -framerate 25 -crf 1 -bufsize 2000k -maxrate 2000k -f mpegts udp://239.31.5.205:1234

in the result I get correct SPTS with two ESs inside, but video-stream 
is not described as it should (there is no ES-info section): 
https://drive.google.com/open?id=0B27FBYXaYyqAQ2NmNHBKNXZMdXc

Input #0, mpegts, from 'udp://239.31.5.205:1234':

   Duration: N/A, start: 13590.794289, bitrate: N/A

   Program 1

     Metadata:

       service_name    : Service01

       service_provider: FFmpeg

     Stream #0:0[0x100]: Video: h264 (Constrained Baseline) ([27][0][0][0] / 0x001B), yuv420p, 720x576 [SAR 64:45 DAR 16:9], 25 fps, 25 tbr, 90k tbn, 50 tbc

     Stream #0:1[0x101]: Audio: mp2 ([3][0][0][0] / 0x0003), 44100 Hz, stereo, s16p, 128 kb/s

For example, stream generated with vlc contains all info inside: 
https://drive.google.com/open?id=0B27FBYXaYyqATnVXX0p5dU8zY2s

Input #0, mpegts, from 'udp://239.31.5.206:1234':

   Duration: N/A, start: 90599.384444, bitrate: N/A

   Program 1

     Stream #0:0[0x43]: Video: mpeg2video (Main) ([2][0][0][0] / 0x0002), yuv420p(tv), 720x576 [SAR 64:45 DAR 16:9], 25 fps, 50 tbr, 90k tbn, 50 tbc

Actually the same issue is present even if I try to wrap pre-generated 
h.264 file into MPEG-ts with command:

~/bin/ffmpeg -re -stream_loop 1 -i ~/video2.mpg -c:v copy -vsync drop -c:a copy -f mpegts udp://239.31.5.205:1234

So the question is, how could I set ES info? Could not find any useful 
information in documentation.

-- 
Ar cie┼ću, Eugenijus Urbonas



More information about the ffmpeg-user mailing list